metal yüzeyi dekoratif, dayanıklı, korozyona dayanıklı, anodik oksit kaplamaya dönüştüren elektrokimyasal bir işlemdir . Alüminyum, anotlama için idealdir, ancak magnezyum ve titanyum gibi diğer demir dışı metaller de anotlanabilir.
Anodik oksit yapısı, alüminyum substrattan kaynaklanır ve tamamen alüminyum oksitten oluşur. Bu alüminyum oksit, boya veya kaplama gibi yüzeye uygulanmaz, ancak alttaki alüminyum alt tabaka ile tamamen entegredir , bu nedenle kırılmaz veya soyulmaz. Renklendirme ve sızdırmazlık gibi ikincil işlemlere izin veren oldukça düzenli, gözenekli bir yapıya sahiptir.
Anotlama, alüminyumu bir asit elektrolit banyosuna daldırarak ve ortamdan bir elektrik akımı geçirerek gerçekleştirilir. Anotlama tankının içine bir katot monte edilmiştir; alüminyum bir anot görevi görür, böylece oksijen iyonları anotlanacak parçanın yüzeyindeki alüminyum atomları ile birleşmek üzere elektrolitten salınır. Eloksallama, bu nedenle, oldukça kontrollü bir oksidasyon meselesidir, doğal olarak meydana gelen bir fenomenin geliştirilmesidir.